Resultats de la cerca frase exacta: 374

Diccionari de la llengua catalana
11. carnalment
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Segons la carn, d'una manera carnal. Viure, pecar, carnalment. Conèixer carnalment. [...]
12. escaldum
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de carn, habitualment d'aviram, amb patates, sofregit i una salsa. [...]
13. rubiol 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Panada farcida de brossat, confitura o carn, que es menja per Pasqua. [...]
14. salmorrar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Posar en salmorra (carn, peix o algun producte agrícola) perquè es conservi. [...]
15. empanar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embolcar (carn o altra vianda) amb pasta de pa per coure-la després al forn. [...]
16. enastar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Posar a l'ast (carn, vianda). Traspassar (una cosa) amb un instrument punxant. [...]
17. carnívor -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que menja carn, especialment que s'alimenta principalment o exclusivament de carn. Animals carnívors. Ordre de mamífers placentaris integrat per individus amb ullals molt desenvolupats i queixals que els permeten de triturar la carn i trencar els ossos de les preses. Individu d'aquest [...]
18. escapció
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de carn, de peix, etc., que es ven a més baix preu. Escapça 1 . [...]
19. omofàgia
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Habitud de menjar carn crua. En algunes cultures, sacrifici ritual seguit d'ingestió de carn crua. [...]
20. palpís
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de carn sense os, especialment l'obtingut de la cuixa del xai. Tou de carn. [...]
Pàgines  2 / 38 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>